Print

Inlaturarea limitei de conexiuni simultane in Windows XP SP2 si SP3

Inlaturarea limitei de conexiuni simultane in Windows XP SP2 ti SP3

 

Windows XP, incepand cu Service Pack 2, are o limita de conexiuni care se pot realiza simultan, cu scopul de a preveni ca un calculator infectat cu un virus sa infecteze in timp scurt un numar mare de alte calculatoare. Aceasta limita nu afecteaza un utilizator mediu de Internet, dar atunci cand utilizatorul foloseste programe de tip Peer-to-Peer (torrent, DC++, eMule, Kazaa), care folosesc multe conexiuni simultane cu un numar mare de utilizatori, limita intra in functiune iar utilizatorul simte faptul ca pe ansamblu conexiunea este mai lenta decat in mod normal.

Atunci când numarul de conexiuni simultane este atins, in Event Log-ul lui Windows XP apare inregistrat urmatorul eveniment: "Event ID: 4226 TCP/IP has reached the security limit imposed on the number of concurrent TCP connect attempts". Pentru a putea verifica, faceti click dreapta pe "My Computer", alegeti "Manage", in fereastra intitulata "Computer Management" faceti click pe "Event Viewer", click pe semnul "+", dupa care alegeti "System". In panoul din partea dreapta trebuie sa apara multe inregistrari cu iconita galbena, cu semnul exclamarii.

1

Daca deschideti una dintre ele, va arata similar cu urmatoarea imagine:

2

Pentru a inlatura aceasta limita trebuie sa modificati fisierul "tcpip.sys" care vine cu Windows XP. Acest lucru este posibil cu ajutorul unui mic program pe care il puteti descarca de aici:

3 Event ID 4226 Patcher - Un program care modifica fisierul original tcpip.sys care vine livrat cu Windows XP SP2 sau SP3. Programul poate sa refaca fisierul tcpip.sys dupa ce a fost modificat, in cazul in care doriti sa reveniti la setarile originale. Cu toate acestea este bine ca mai inainte de a folosi acest program sa faceti o copie de siguranta a fisierului tcpip.sys. Folositi acest program pe propria dumneavoastra raspundere, nici autorul programului si nici Pan-Net nu pot fi responsabili de eventualele daune. Autorul acestui program poate fi contactat la http://www.lvllord.de

Dupa ce ati descarcat programul, faceti dublu-click pe el pentru a-l executa. in fereastra care apare aveti indicata limita curenta de conexiuni (indicata in imaginea de mai jos prin sageata rosie).
4

Apasati tasta "C" pentru a schimba limita propusa de catre program (50 de conexiuni simultane), si tastati numarul dorit. Din testele noastre o valoare de 200 este rezonabila. Va apare o fereastra care va va cere sa introduceti CD-ul original cu Windows XP, datorita faptului ca sistemul de operare a depistat faptul ca ati alterat un fisier de sistem (tcpip.sys). Apasati butonul "Cancel". Va mai apare o fereastra prin care veti fi avertizat despre riscul de securitate la care va expuneti folosind un fisier modificat, pentru a confirma apasati butonul "Yes".

Reporniti calculatorul dumneavoastra pentru a se actualiza modificarile.